vaše mesto za odmor

Ovčarsko-kablarska klisura

Zapadna Morava usekla je Ovčarsko Kablarsku klisuru između planina Ovčar i Kablar. Dužina Ovčarsko Kablarske klisure  iznosi 20 km, a širina između 50 i 100 m. Prepuna lekovitih izvora, bistrih reka, pećina i predivnih meandara. Stanište je mnogih biljaka i životinja zbog svoje povoljne klime.

Što se tiče biljnog sveta ovde se mogu videti razne vrste reliktnog karaktera, čak 600 vrsta od kojih 361 kopnenih, a 239 vodenih. Na ovom području nalazi se čak 150 vrsta ptica, 19 vrsta sisara, 8 vrsta gmizavaca i 30 vrsti riba. Ovde se nalazi i pećina Kađenica koja je sakralno memorijalni objekat crkva.

Ovčar Banja

Ovčar Banja je najposećenije i najomiljenije mesto meštana Čačka, ali ništa manje i turista. Nalazi se u čuvenoj Ovčarsko Kablarskoj klisuri na nadmorskoj visini od 278m.

Ovde se nalaze i jako lekoviti mineralni izvori. Mineralna voda ovih izvora je jodna i slabo sumporovita. Ovčar Banju vrlo rado ljudi posećuju kako zbog odmora i divnog prizora koji ova banja pruža tako i zbog rehabilitacije jer ova banja takođe leči mnoga oboljenja.

U Ovčar Banji se možete rekreirati  na planinskim stazama, bazenima i sportskim terenima. Turisti koji pre svega vole dobru uslugu, udobnost, mir i izvarendan pogled na banju i grad Čačak mogu odsesti u Wellness centru koji se nalazi u Ovčar Banji.

Jezero Međuvršje

Predivno i čarobno su epiteti koji verno opisuju  jezero Međuvršje, jedno od najlepših blaga ovog malog ali izuzetnog grada u Srbiji. Međuvršje je najveće jezero na reci Zapadna Morava, duboko je 23m, a njegova dužina iznosi 11km. Na njemu se skoro tokom cele godine održavaju mnoge sportske aktivnosti i manifestacije.

Privlači veliku pažnju ribolovaca i turista. Na njemu se nalaze restorani izuzetne hrane, prijatnog ambijente i ljubaznog osoblja. Turistima su u ponudi restorani-splavovi: Plaža, Lanterna i Santa Maria. Ovo je neverovatno jezero izuzetne lepote, čistoće i pogleda koji oduzima dah.